BENVINGUDA

Sereníssim Gran Mestre Albert Lecina i Juan

Benvolguts amigues, amics, germanes, germans, em plau donar-vos la benvinguda a la pàgina web del Gran Orient de Catalunya, única obediència estrictament catalana. Aquí hi trobareu tota la informació que es genera sobre les activitats del GOC, de les seves lògies, així com les generals de l’obediència obertes a tothom.  El GOC, va reprendre la seva activitat el 1989, i es proclama hereu de totes les germanes i germans maçones i maçons que al llarg del segles XIX i XX, van crear la bastida de la Maçoneria Catalana.

Els maçons som persones lliures, que cerquem la veritat, que treballem per al nostre perfeccionament intel·lectual i moral, per a poder influir en el nostre entorn mes immediat, i d´aqueta manera arribar a la societat. La tolerància, el respecte als altres, i la més absoluta llibertat de consciència, formen part del nostre tarannà, la nostra divisa, Llibertat, Igualtat i Fraternitat.

La maçoneria és una institució iniciàtica, progressiva, filantròpica i filosòfica humanista i discreta, que utilitza els símbols i les al·legories com a mitjans per a la transformació personal dels seus membres i per aconseguir treure el millor de cada un de nosaltres, i contribuir a la tasca de fer possibles els principis generals de la Institució.

Gràcies per endavant per la vostra atenció.

ALBERT LECINA I JUAN

SERENÍSSIM GRAN MESTRE DEL G.O.C.  

CELEBRACIÓ DEL SOLSTICI - Gran Orient de Catalunya

CELEBRACIÓ DEL SOLSTICI - Gran Orient de Catalunya

SOLSTICI: CELEBRACIÓ DEL SOLSTICI D'ESTIU 2023

SOLSTICI

CELEBRACIÓ DEL SOLSTICI D'ESTIU 2023

Com es tradicional els GG: i GGnes:. maçones del Gran Orient de Catalunya celebrem els dos solsticis anuals. Enguany, la celebració del Solstici d'Estiu, tindrà lloc a Vic, el dissabte 10 de juny.

El Taller encarregat de la logística és la R:. L:. Montseny núm. 16, que han programat la jornada.

Al llarg del matí els acompanyants podran gaudir d'una interessant visita guiada per diversos punts del casc antic de Vic.

El Dinar de Germanor es celebrarà en un restaurant gairebé al costat del Punt de Trobada I del lloc on tindrà lloc la Celebració Solsticial. Motiu pel qual no caldrà desplaçar-se en cotxe en tot el jorn.

A la tarda tindrà lloc el Ritual del Solstici d'Estiu en Tinguda Blanca Oberta a tothom, en el marc incomparable de la Sala Noble de la Casa Ricart. Una mansió històrica dissenyada i decorada des de la seva construcció amb múltiples elements de singular interès històric i simbòlic.

 

AQUEST MATÍ HA COMENÇAT EL 62è COL·LOQUI DE CLIPSAS A ISTANBUL

AQUEST MATÍ HA COMENÇAT EL 62è COL·LOQUI DE CLIPSAS A ISTANBUL

 

Amb 14 ponències presentades per Obediències de quatre continents sobre “La mundialització i els conflictes internacionals. Els seus impactes profans i maçònics", s'obre el col·loqui. 

 

El G.O.C. ha presentat la seva ponència que ha llegit el nostre Gran Mestre Albert Lecina