Benvinguda

 Ernest Ruiz, Sereníssim Gran Mestre

Benvolguts senyors i senyores, amics i amigues.

Em plau oferir-vos la benvinguda en nom del Gran Orient de Catalunya al nostre lloc web, eina molt eficaç per donar-vos la informació clara i concisa del que som i del que pensem, reflectint de forma senzilla i entenedora les característiques de la Francmaçoneria en general i en particular de la nostra Obediència.

La nostra Obediència, el Gran Orient de Catalunya, va ser fundada l'any 1989, en un país de llarga tradició maçònica des del segle XIX fins als nostres dies, i és la primera potència maçònica sobirana de caire lliberal, mixta i adogmàtica de la nació catalana. 

Nosaltres, els francmaçons, ens reconeixem com homes i dones lliures i de bons costums, de bona voluntat, que treballem plegats cercant el perfeccionament individual i el de tota la Humanitat emprant el simbolisme. 

Espero que la informació que us oferim us sigui d'utilitat i us convido a posar-vos en contacte amb nosaltres per qualsevol pregunta quan ho desitgeu. 

Una abraçada fraternal,

Ernest Ruiz

GRAN MESTRE
 
 
Notícies

 

Tinguda Blanca a Barcelona: 'La música al Taller, una visió particular'

El proper 15 d’abril  a les 19:30 hores, a la seu del Gran Orient de Catalunya a Barcelona (Mallorca, 125, baixos), celebrarem una Tinguda Blanca oberta a tothom, en la qual el senyor Xavier Company, metge, bioquímic i informàtic, impartirà la conferència:

La música al Taller
Una visió particular

Xavier Company, actualment jubilat, ha estat Director del Laboratori Clínic a l’Hospital de Sabadell, Director Mèdic i Director de Sistemes d’Informació a aquest mateix Hospital i a d’altres, i Director d’un Màster Universitari Oficial a la Universitat Autònoma de Barcelona sobre Sistemes de Salut Sanitaris. Es va iniciar a la Francmaçoneria l’any 2013 al GOC, i en l’actualitat és Mestre Maçó.

Com a Mestre Maçó i modest intèrpret de saxo ha estat molt interessat en la forma en la qual la música interactua amb les emocions i els pensaments dels assistents a les Tingudes col·laborant, d’aquesta manera, a l’acompliment de la missió de desbastar i pulir la pedra bruta de cadascú.

En aquesta xerrada farà un repàs per la música des de la perspectiva fisiològica, parlarà de la seva evolució històrica i també en el sí de la francmaçoneria. Tot acabant amb unes reflexions sobre la música maçònica.

Conferències sobre Maçoneria

 

Conferència amb Ernest Ruiz: "La Simbologia maçònica"