Benvinguda

 Ernest Ruiz, Sereníssim Gran Mestre

Benvolguts senyors i senyores, amics i amigues.

Em plau oferir-vos la benvinguda en nom del Gran Orient de Catalunya al nostre lloc web, eina molt eficaç per donar-vos la informació clara i concisa del que som i del que pensem, reflectint de forma senzilla i entenedora les característiques de la Francmaçoneria en general i en particular de la nostra Obediència.

La nostra Obediència, el Gran Orient de Catalunya, va ser fundada l'any 1989, en un país de llarga tradició maçònica des del segle XIX fins als nostres dies, i és la primera potència maçònica sobirana de caire lliberal, mixta i adogmàtica de la nació catalana. 

Nosaltres, els francmaçons, ens reconeixem com homes i dones lliures i de bons costums, de bona voluntat, que treballem plegats cercant el perfeccionament individual i el de tota la Humanitat emprant el simbolisme. 

Espero que la informació que us oferim us sigui d'utilitat i us convido a posar-vos en contacte amb nosaltres per qualsevol pregunta quan ho desitgeu. 

Una abraçada fraternal,

Ernest Ruiz

GRAN MESTRE
 
 
Notícies

 

Tinguda Blanca a Barcelona: 'Catalunya, Espanya: així no!'

El proper dilluns 20 de novembre del 2017, a  les 19.30 hores, a la Seu del Gran Orient de Catalunya a Barcelona (Mallorca, 125, baixos), celebrarem una Tinguda Blanca oberta a tothom, a càrrec del senyor Juli Gutiérrez Deulofeu, historiador nét d'Alexandre Deulofeu i divulgador de la seva obra, amb el títol:

CATALUNYA, ESPANYA: AIXÍ NO!

D'ON VENIM, ON SOM I CAP A ON ANEM
SEGONS LA MATEMÀTICA DE LA HISTÒRIA

La conferència prendrà com a punt de partida un dels moments més intensos viscuts fins ara en l'esperat xoc de trens entre Catalunya i l'Estat espanyol. S'analitzarà aquesta crisi política des de l'òptica de la Matemàtica de la Història per trobar respostes a moltes preguntes.

Era aquest 2017 el moment de tirar endavant un referèndum i una posterior declaració d'independència? Ha posat en risc Catalunya les possibilitats reals de ser independent? I l'Estat espanyol, ha triat una bona estratègia per aturar les demandes catalanes? Madrid guanyarà per deu a zero com desitja la Moncloa? L'Estat espanyol és realment un transatlàntic i Catalunya una zòdiac punxada com ha assegurat algun polític espanyol? I la Unió Europea, podrà seguir fent l'orni sense ser conscient del problema? Brussel·les és conscient de l'Europa que ve? Quins escenaris de futur esperen a les parts en conflicte?

Alexandre Deulofeu i Torres (1903-1978) va ser un polític, químic, farmacèutic, escriptor prolífic i filòsof, creador d’un sistema que va anomenar la Matemàtica de la Història, que és una teoria cíclica sobre l'evolució de les civilitzacions, i que fins al moment, els “encerts” han estat sorprenents. En la seva obra ingent, afirma que les civilitzacions i els imperis passen per uns cicles equivalents als cicles naturals dels éssers vius. Afirmà que tot tenint el coneixement d’aquests cicles es podrien evitar les guerres, considerades innecessàries, fent que els processos esdevinguessin pacífics. Deulofeu va pronosticar la reunificació alemanya i la desintegració de la URSS l’any 1977, i va deixar escrit que la desfeta definitiva de l’Estat espanyol era inevitable i que, això, es produiria pels voltants del 2029.

Entrada lliure

Tinguda Blanca a Barcelona: "Franquisme i Maçoneria"

El dilluns 16 d'octubre del 2017, a les 19.30 hores, a la seu del Gran Orient de Catalunya a Barcelona (Mallorca, 125, baixos), celebrarem una Tinguda Blanca oberta a tothom, en la qual serà presentada una conferència a càrrec del senyor Albert Testart i Guri, Historiador i Politòleg, autor de diversos treballs d'investigació relacionats amb els espais de sociabilitat i autor també de diverses obres d'àmbit històric al voltant de la configuració i el desenvolupament del règim franquista.

La conferència exposarà el com i el perquè del fet que el franquisme observés la maçoneria com un enemic a abatre i vol explicar què fa que l'antimaçoneria esdevingui un intent bàsic de legitimar el règim de Franco amb uns elements que van servir per a atacar tant els enemics interns com els externs, fenomen, d'altra banda, aplicable a tots els totalitarismes europeus.

La surada aproximada de la conferència serà d'una. A continuació hi haurà un torn de paraules.

Entrada lliure.

Comunicat contra els abusos de poder i l'ús de la violència de l'Estat espanyol contra els seus propis ciutadans

El Gran Orient de Catalunya, Obediència de la Francmaçoneria Universal fundada el 1.989, mixta, liberal, adogmàtica i d’àmbit català, vol fer públic el seu pensament i la seva repulsa més contundent al voltant de les greus actuacions de la policia nacional espanyola i del cos militaritzat anomenat guàrdia civil que el passat dia 1 d’octubre d’enguany van cometre actes violents contra la població del Principat de Catalunya que, de manera pacífica, volia exercir el seu dret natural a participar en un referèndum convocat pel Govern legítim de la Generalitat de Catalunya.

Per aquest motiu exposem:

1: Que els francmaçons ens declarem amants i promotors dels drets humans i en conseqüència, defensors del dret a l’autodeterminació dels pobles, i que per la qual cosa, el Gran Orient de Catalunya es posiciona al costat del poble català i els altres pobles amb la finalitat que aquests drets no siguin mai més trepitjats.

2: Que la Nació Catalana, amb més de mil anys d’història, amb una llengua, tradicions, lleis i cultura pròpies i que a causa de perdre la guerra de Successió espanyola del 1714 roman sota l’ègida de l’estat espanyol, té tot el dret a reclamar llur autodeterminació, independentment de les lleis de l’estat que durant segles ha fet mans i mànigues d’anorrear-la, tot destruint llur idiosincràsia, cultura, llengua i tradicions.

3: Que l’estat espanyol, al llarg del temps i, malauradament, durant tot el passat dia 1 d’octubre, ha demostrat abastament, ésser molt lluny de ser un país democràtic i ha actuat de manera totalitària, llençant les seves forces d’ordre públic contra població indefensa que, de manera festiva, només volia expressar lliurament llur voluntat, votant, sí o no, en un referèndum per esdevenir una República independent.

4: Que el poble català sempre ha refermat llur voluntat d’ésser lliure i sobirà i que cap poble o nació del món no li pot negar aquesta voluntat i aquesta aspiració totalment legítima i democràtica.

5: Que la francmaçoneria catalana, compromesa amb la gent del seu país, no pot restar impassible davant uns esdeveniments gravíssims que ens recorden els estats totalitaris europeus d’altres èpoques.

6: Finalment, apel·lem a la Francmaçoneria Universal, a tots els germans i germanes francmaçons escampats per la terra a que condemnin els bàrbars atacs que el passat 1 d’octubre va patir el poble català i que interactuïn amb les corresponents autoritats amants de la democràcia per tal de defensar entre tots una Nació que només vol viure amb llibertat, igualtat i fraternitat.

Ernest Ruiz i Gonzalez
Sereníssim Gran Mestre del Gran Orient de Catalunya
Barcelona, 4 d’octubre del 2.017