Benvinguda

 Ernest Ruiz, Sereníssim Gran Mestre

Benvolguts senyors i senyores, amics i amigues.

Em plau oferir-vos la benvinguda en nom del Gran Orient de Catalunya al nostre lloc web, eina molt eficaç per donar-vos la informació clara i concisa del que som i del que pensem, reflectint de forma senzilla i entenedora les característiques de la Francmaçoneria en general i en particular de la nostra Obediència.

La nostra Obediència, el Gran Orient de Catalunya, va ser fundada l'any 1989, en un país de llarga tradició maçònica des del segle XIX fins als nostres dies, i és la primera potència maçònica sobirana de caire lliberal, mixta i adogmàtica de la nació catalana. 

Nosaltres, els francmaçons, ens reconeixem com homes i dones lliures i de bons costums, de bona voluntat, que treballem plegats cercant el perfeccionament individual i el de tota la Humanitat emprant el simbolisme. 

Espero que la informació que us oferim us sigui d'utilitat i us convido a posar-vos en contacte amb nosaltres per qualsevol pregunta quan ho desitgeu. 

Una abraçada fraternal,

Ernest Ruiz

GRAN MESTRE
 
 
Notícies

 

Tinguda Blanca a Barcelona: "Crisi de la política"

 

El proper dilluns, 23 de maig, a les 19:30 hores, al Taller de Barcelona (Mallorca, 125, baixos), celebrarem una Tinguda Blanca, en què serà presentada una conferència a càrrec del senyor Joaquim Colominas i Ferran, amb el títol:

Crisi de la política
Propostes per recuperar la confiança
perduda entre ciutadans i polítics

 

Joaquim Corominas es Llicenciat en Dret per la UB, en Ciències Polítiques per la UAB i Doctorat a l'Institut d'Estudis Polítics de Paris. Professor a les universitats UAB, UA, Ramon Llull i ESADE, escriptor i col•laborador del diari Avui.

A hores d'ara, l'estat espanyol, es troba des de gairebé fa sis mesos en l'atzucac de no poder conformar govern, i a la ciutadania li caldrà passar un altre cop per les urnes.

Els ciutadans han anat perdent confiança en els polítics. Aquesta tendència, que és característica de la majoria de les democràcies occidentals, i que s´ha agreujat amb la crisi econòmica, amb les males pràctiques d'alguns dirigents públics i naturalment amb els escàndols de corrupció, que aquí a casa nostra pren unes singularitats pròpies.

Quins podrien ser els canvis? Quines podrien ser les mesures? S'hauria de millorar la transparència i la claredat de finançament dels partits polítics?

Entrada lliure

 

 

Tinguda Blanca a Barcelona: "Economia Catalana i dubtes sobre la Independència"

El dilluns vinent, 25 d'abril a les 19.30 hores, al Taller de Barcelona (Mallorca, 125, baixos), celebrarem una Tinguda Blanca, en què serà presentada una conferència a càrrec del senyor Jordi Milla del Centre Català de Negocis, amb el títol:

"Economia Catalana i dubtes sobre la Independència"

El senyor Milla ha estat directiu-tècnic a diverses empreses d'Assegurances, i ha col·laborat amb un ampli reguitzell de col·loquis i conferències dels temes econòmics que preocupen tota la ciutadania catalana arran una futura Independència. A la conferència, ens parlarà de preguntes que tots ens fem: Catalunya quedarà fora de la Unió Europea?, Realment és necessari estar a la Unió Europea?, Quin reconeixement internacional tindrà Catalunya?, Qui pagarà les pensions dels catalans?, podrem continuar pagant en Euros?, Com es finançarà Catalunya després de la independència? És cert que els inversors estrangers marxaran de Catalunya?

Els empresaris, professionals i autònoms, que integren el Cercle Català de Negocis, volen la creació d'un Estat català, que reinverteixi els excedents de la nostra economia a Catalunya i que garanteixi la competitivitat de les empreses catalanes i que s'integri lliurement en el marc internacional. El Cercle Català de negocis, entre altres seriosos estudis d'àmbit econòmic com "L'impacte de l'espoli fiscal sobre el territori", "La transmissió dels tractats internacionals a una Catalunya independent", Espanya i Catalunya independents en sintonia amb la UE, El finançament de la Catalunya independent, Oportunitats empresarials a la Catalunya independent, i Per què marxar d'Espanya és l'única solució, posa el fil a l'agulla d'una temàtica que cal tractar, debatre i tenir ben clara, en el Procés de Sobirania de Catalunya.

Entrada lliure

Comunicat de condemna dels atemptats terroristes de Brussel·les

 

De nou el terrorisme fonamentalista ha atacat el cor d’Europa. Ahir, dimarts, 22 de març, la ciutat de Brussel·les, va patir una cadena d'atemptats a l'aeroport internacional de Zaventem i a la cèntrica estació de metro de Maelbeek deixant desenes de morts i ferits. En el moment de redactar aquest comunicat, les autoritats belgues havien confirmat almenys 34 morts, 14 en les explosions a l'aeroport i 20 en l'explosió del metro, i 187 ferits.

Una vegada més, i per desgràcia, el Gran Orient de Catalunya, Obediència de la Francmaçoneria Universal, mixta, liberal, adogmàtica i d’àmbit català, volem condemnar amb absoluta rotunditat i mostrar la nostra més contundent repulsa contra aquests actes que destrueixen la convivència humana, base fonamental per a la construcció de qualsevol societat.

Tant se val qui ha reivindicat els atemptats. No mereixen ni ésser citats en aquest Comunicat. Tant se val les raons que s’esgrimeixin per a cometre’ls. Ningú no pot coartar el dret a la vida de tot ésser humà, per damunt de qualsevol ideologia, fe religiosa, filosofia o idea preconcebuda que es tingui. La francmaçoneria practica la tolerància entre totes les persones, independentment del que pensin, creguin, facin o escriguin, sempre i quan aquestes persones siguin, a la vegada, tolerants amb els altres. 

Tanmateix, la Francmaçoneria, que lluita permanentment contra la Ignorància, el Fanatisme i la Barbàrie que fan que l’ésser humà es mantingui en un estat d’inferioritat i d’esclavatge moral demolidor, de cap de les maneres no tolera als intolerants, siguin de la mena que siguin. La nostra lluita és, i serà sempre, en favor de l’educació en tots els sentits, els culturals i els ètics, amb la finalitat que tota aquesta bogeria sense cap sentit arribi a la fi.

El Gran Orient de Catalunya, sensible al patiment i al dol de milers de persones d’arreu del món, es posa al costat de les víctimes d’aquestes atemptats i de les seves famílies i ens posem a disposició de tots els germans i germanes de Bèlgica pel que necessitin en tota hora i en tot moment.

De la mateixa manera no oblidem ni oblidarem mai, tots aquells que han hagut de patir una desgràcia semblant: Nova York, Madrid, París, Londres, Bali, Moscou, Beirut, Bombai, Xarm el-Xeikh, Amman, Ankara, Istambul, Nairobi, Sanà i tants altres llocs d’arreu del món que malauradament han escapçat vides que no han pogut experimentar el privilegi de gaudir d’una existència plena, lliure i feliç. I aquest és, i ha de ser, l’únic objectiu de la Humanitat.

Demanem a tots els governants que actuïn contundentment amb les lleis i la Justícia democràtiques que tenen a les seves mans, com pertoca al món civilitzat. Demanem a tots els homes i dones, siguin o no siguin maçons, que sàpiguen estar a l’alçada de les circumstàncies i que responguin al terror que ens volen inocular, amb intel·ligència i convivència, amb temprança i coratge, i amb fermesa i constància per no caure en les provocacions que la brutalitat d’uns quants ens volen conduir.

Ni el terrorisme no té res a veure amb l’Islam, ni tampoc hem de permetre que uns malvats execrables destrueixin anys d’entesa i de treball de respecte cap al proïsme. La Pau, la Llibertat i la Justícia han d’imperar arreu del món i la Francmaçoneria en general i el Gran Orient de Catalunya en particular treballaran intensament perquè així sigui.

Tant de bo aquest sigui el nostre darrer Comunicat decondemna d’aquest estil i que la Pau i la Fraternitat Universal siguin els miralls imprescindibles per a tots els pobles de la Terra.

 

Ernest Ruiz i González

Sereníssim Gran Mestre del Gran Orient de Catalunya