BENVINGUDA

Sereníssim Gran Mestre Albert Lecina i Juan

Benvolguts amigues, amics, germanes, germans, em plau donar-vos la benvinguda a la pàgina web del Gran Orient de Catalunya, única obediència estrictament catalana. Aquí hi trobareu tota la informació que es genera sobre les activitats del GOC, de les seves lògies, així com les generals de l’obediència obertes a tothom.  El GOC, va reprendre la seva activitat el 1989, i es proclama hereu de totes les germanes i germans maçones i maçons que al llarg del segles XIX i XX, van crear la bastida de la Maçoneria Catalana.

Els maçons som persones lliures, que cerquem la veritat, que treballem per al nostre perfeccionament intel·lectual i moral, per a poder influir en el nostre entorn mes immediat, i d´aqueta manera arribar a la societat. La tolerància, el respecte als altres, i la més absoluta llibertat de consciència, formen part del nostre tarannà, la nostra divisa, Llibertat, Igualtat i Fraternitat.

La maçoneria és una institució iniciàtica, progressiva, filantròpica i filosòfica humanista i discreta, que utilitza els símbols i les al·legories com a mitjans per a la transformació personal dels seus membres i per aconseguir treure el millor de cada un de nosaltres, i contribuir a la tasca de fer possibles els principis generals de la Institució.

Gràcies per endavant per la vostra atenció.

ALBERT LECINA I JUAN

SERENÍSSIM GRAN MESTRE DEL G.O.C.  

MAÇONERIA A LA LLUM DE L'EVANGELI

MAÇONERIA A LA LLUM DE L'EVANGELI

Conferència i presentació del llibre de Ramon Martí:

'Bellesa i problemàtica d'una maçoneria a la llum de l'evangeli'.

Barcelona - Dilluns 29 d'abril.

BONA DIADA DE SANT JORDI: AMOR, CULTURA, NACIÓ

BONA DIADA DE SANT JORDI

AMOR, CULTURA, NACIÓ

MISSATGE DEL PRESIDENT DE CLIPSAS

MISSATGE DEL PRESIDENT DE CLIPSAS

Molt Respectables Grans Mestres i Grans Mestres, passats Presidents i Il·lustres Germanes i Germans de les Obediències signants de la Crida d'Estrasburg associades a CLIPSAS.

Del 16 al 19 de maig de 2024 CLIPSAS es reunirà al bell país d'Albània, una nació amb una rica i viva història que ens inspira, per discutir temes d'actualitat, compartir idees, promoure'n els valors i renovar part del quadre directiu.

Sempre he donat una gran importància als Col·loquis de CLIPSAS, i en aquesta oportunitat les reflexions se centraran en el tema de “La Maçoneria i la Intel·ligència artificial.  El món que ve”, en el marc d'aquesta convocatòria, personalment m'encantarà conèixer la mirada dels joves Maçons i Maçones sobre el futur que l'espera a la Maçoneria, i a ells a la Maçoneria, en les noves formes de societat que les AI estan construint.

Els nostres Germans de la Gran Lògia d'Albània – Illyria han realitzat un magnífic treball de preparació del 63è Col·loqui i Assemblea General i tot està preparat per rebre'ls a l'Orient de Durres, Albània, una antiga ciutat i port de gairebé tres mil·lennis d'antiguitat a la vora del mar Adriàtic, onhan disposat que una Comissió Sanitària acompanyi els treballs i garanteixi l'estricte compliment de les recomanacions de l’Organització Mundial de la Salut i de les autoritats albaneses.

Des de ja han anunciat la seva assistència a Durres una gran quantitat de Germans i Germanes provinents d’Àfrica, Àsia, Amèrica i Europa compromesos amb els nostres valors i amb la pràctica de la Llibertat Absoluta de Consciència i una perfecta Tolerància a una Cadena d'Unió Universal basada en referents inclusius i humanistes.

Finalment, m'agradaria expressar el meu agraïment i la meva alegria per abraçar-los amb l'òscul de la pau a la primavera del 2024 a Albània.

IVÁN HERRERA MICHEL            President