Benvinguda

 Ernest Ruiz, Sereníssim Gran Mestre

Benvolguts senyors i senyores, amics i amigues.

Em plau oferir-vos la benvinguda en nom del Gran Orient de Catalunya al nostre lloc web, eina molt eficaç per donar-vos la informació clara i concisa del que som i del que pensem, reflectint de forma senzilla i entenedora les característiques de la Francmaçoneria en general i en particular de la nostra Obediència.

La nostra Obediència, el Gran Orient de Catalunya, va ser fundada l'any 1989, en un país de llarga tradició maçònica des del segle XIX fins als nostres dies, i és la primera potència maçònica sobirana de caire lliberal, mixta i adogmàtica de la nació catalana. 

Nosaltres, els francmaçons, ens reconeixem com homes i dones lliures i de bons costums, de bona voluntat, que treballem plegats cercant el perfeccionament individual i el de tota la Humanitat emprant el simbolisme. 

Espero que la informació que us oferim us sigui d'utilitat i us convido a posar-vos en contacte amb nosaltres per qualsevol pregunta quan ho desitgeu. 

Una abraçada fraternal,

Ernest Ruiz

GRAN MESTRE
 
 
Notícies

 

PAS A L’ORIENT ETERN DEL NOSTRE MOLT ESTIMAT GERMÀ JOAN MATILLO

GEMEGUEM! GEMEGUEM! GEMEGUEM!

PAS A L’ORIENT ETERN

DEL NOSTRE MOLT ESTIMAT GERMÀ JOAN MATILLO

 

 

Aquest començament del mes d’octubre ha passat a l’Orient Etern el nostre molt estimat germà de la Catalunya Nord, Joan Matillo, passat Venerable Mestre de la R.·. L.·. S.·. Rosselló núm. 7 i passat Gran Mestre Adjunt de la nostra obediència.

A més, el germà Matillo va ser un dels fundadors de la primera Llotja del GOC que va existir a la Catalunya Nord, la R.·. L.·. Llibertat, núm. 4 (actualment amb les columnes abatudes) i era grau 33, membre actiu del Consell Suprem de Ritu Escocès Antic i Acceptat dels Països de Llengua Catalana.

La notícia ha causat una gran tristesa en totes les llotges de l’obediència, les quals tindran un record profund per al germà en les seves Cadenes d’Unió, perquè el seu esforç extraordinari a favor del país i de la Francmaçoneria Catalana no quedi mai oblidat.

COMUNICAT DEL GRAN ORIENT DE CATALUNYA EN MOTIU DE L’11 DE SETEMBRE DEL 2021

El Gran Orient de Catalunya, Obediència de la Francmaçoneria Universal d’àmbit català, de caire mixta, liberal i adogmàtica, desitja de tot cor, al poble català, una joiosa i festiva Diada de l’11 de setembre.

Que amb absoluta Llibertat, amb Tolerància i Respecte, tothom expressi la seva particular manera d’estimar la nostra terra, la seva llengua,  les seves tradicions i la seva història mil·lenària, bressol de grans poetes, pensadors, polítics, filòsofs, metges i científics que, com nosaltres, van demostrar l’amor al seu país, com és lícit i natural que ho facin totes les altres nacions del món.

L’amor a la pròpia terra no està pas renyit amb la Fraternitat que ha de regnar entre totes les persones i les nacions del món. Els francmaçons catalans i, particularment, els maçons del Gran Orient de Catalunya, fem d’aquest Amor al nostre país, un ideal d’Amor Universal i en la construcció d’una Catalunya plena, lliure i feliç, construïm, també, una Humanitat digna i considerada envers totes les diferències i la pluralitat de llengües i pensaments que ens enriqueixen a tots plegats.

A tots els germans maçons, a les seves famílies i a tots els que estimen aquesta nostra terra:

Bona Diada Nacional!

 

Ernest Ruiz i González

Sereníssim Gran Mestre del Gran Orient de Catalunya

 

COMUNICAT DEL GRAN ORIENT DE CATALUNYA EN AQUEST SOLSTICI D’ESTIU 2021

 

 

Des del Gran Orient de Catalunya, Obediència de la Francmaçoneria Universal, de caire mixta, liberal, adogmàtica i nacionalment catalana, us volem desitjar un Bon Solstici d’Estiu en companyia dels vostres familiars i amics, alhora que volem transmetre un missatge d’ànims i d’esperança per a tots els nostres germans i totes aquelles persones que després de la penosa i llarga pandèmia de la Covid-19 que finalment sembla arribar a la seva fi, albiren un futur més esplendorós, il·lusionant i optimista.

Desitgem que aquesta renovació del Foc del sant Joan d’Estiu que saluda la Llum resplendent que fa fructificar els camps, ens acosti a l’espectacle de la natura que ens recorda el cicle etern de la vida i l’esforç de la voluntat en el treball i l’amor a la humanitat.

No volem oblidar en aquests moments tots aquells que per culpa de la pandèmia ja no són amb nosaltres. Volem estar al costat dels seus amics i familiars, tot esperant que mai no s’esborri el seu record dins dels nostres cors.

Tenint present les precaucions necessàries, les Llotges del Gran Orient de Catalunya, tenim la convicció de retrobar-nos ben aviat en els nostres tallers escampats arreu del país durant el proper curs maçònic. També volem donar les gràcies a tots els nostres germans i germanes per l’esforç i la il·lusió en les trobades telemàtiques que s’han fet durant aquest temps, mantenint encesa la flama de la Fraternitat que mai, en cap moment de la vida d’un maçó, no s’ha d’extingir.

Que la plenitud del Sol d’aquest sant Joan d’Estiu ens ompli de pau, salut i felicitat. Que així sigui!

 

Ernest Ruiz i Gonzalez

Sereníssim Gran Mestre del Gran Orient de Catalunya