Benvinguda

 Ernest Ruiz, Sereníssim Gran Mestre

Benvolguts senyors i senyores, amics i amigues.

Em plau oferir-vos la benvinguda en nom del Gran Orient de Catalunya al nostre lloc web, eina molt eficaç per donar-vos la informació clara i concisa del que som i del que pensem, reflectint de forma senzilla i entenedora les característiques de la Francmaçoneria en general i en particular de la nostra Obediència.

La nostra Obediència, el Gran Orient de Catalunya, va ser fundada l'any 1989, en un país de llarga tradició maçònica des del segle XIX fins als nostres dies, i és la primera potència maçònica sobirana de caire lliberal, mixta i adogmàtica de la nació catalana. 

Nosaltres, els francmaçons, ens reconeixem com homes i dones lliures i de bons costums, de bona voluntat, que treballem plegats cercant el perfeccionament individual i el de tota la Humanitat emprant el simbolisme. 

Espero que la informació que us oferim us sigui d'utilitat i us convido a posar-vos en contacte amb nosaltres per qualsevol pregunta quan ho desitgeu. 

Una abraçada fraternal,

Ernest Ruiz

GRAN MESTRE
 
 
Notícies

 

Tinguda Blanca a Barcelona: 'Els Templers'

El proper dilluns 17 de juny, a les 19:30 hores, a la seu del Gran Orient de Catalunya a Barcelona (Mallorca, 125, baixos), celebrarem una Tinguda Blanca oberta a tothom, on el senyor Josep Maria Sans i Travé ens presentarà la seva conferència:

Els Templers

El senyor Sans i Travé és professor i arxivista. Va exercir com a professor a la Universitat de Barcelona i a la Universitat Internacional de Catalunya, on va impartir assignatures sobre història medieval (Història medieval universal i espanyola, Història de la Corona d'Aragó, Crítica i interpretació de textos medievals, Paleografia...), i va participar també a cursos i màsters d'arxivística.

Entrada lliure

Tinguda Blanca a BCN: 'La Barcelona de Cerdà, la Càbala i la construcció de l’Eixample'

El dilluns 20 de maig del 2019, a les 19:30 hores, a la seu del Gran Orient de Catalunya a Barcelona (Mallorca, 125, baixos), celebrarem una Tinguda Blanca oberta a tothom, en la qual el senyor Francesc Xavier Hernández Cardona, historiador, catedràtic, investigador i docent en Didàctica de la Història i de les Ciències Socials a la Universitat de Barcelona, presentarà el llibre:

La Barcelona de Cerdà, la Càbala
i la construcció de l'Eixample

El senyor Hernández va ser Director General d'Investigació de la Generalitat de Catalunya en el govern de Pasqual Maragall. Va participar en el disseny de projectes d'idees per centres com el Museu Arqueològic de Catalunya, el conjunt d'Empúries i el Museu Marítim de Barcelona.

El llibre planteja la hipòtesi que van ser sectors de la maçoneria catalana els qui van bastir un projecte per a un nou país, una nova Catalunya, que es construiria a partir de les llibertats i del progrés. El projecte va ser definit i impulsat per protagonistes rellevants, com Pascual Madoz, que va ser el precursor polític del catalanisme, com Víctor Balaguer, el veritable constructor d’una història nacional que legitimava, a partir del passat, les reivindicacions del present i les opcions de futur, com també Joan Prim, el braç militar, Josep Xifré, financer; com Ildefons Cerdà, l’enginyer que sota el planòl de l’Eixample va ocultar el missatge de la Càbala.