BENVINGUDA

Sereníssim Gran Mestre Albert Lecina i Juan

Benvolguts amigues, amics, germanes, germans, em plau donar-vos la benvinguda a la pàgina web del Gran Orient de Catalunya, única obediència estrictament catalana. Aquí hi trobareu tota la informació que es genera sobre les activitats del GOC, de les seves lògies, així com les generals de l’obediència obertes a tothom.  El GOC, va reprendre la seva activitat el 1989, i es proclama hereu de totes les germanes i germans maçones i maçons que al llarg del segles XIX i XX, van crear la bastida de la Maçoneria Catalana.

Els maçons som persones lliures, que cerquem la veritat, que treballem per al nostre perfeccionament intel·lectual i moral, per a poder influir en el nostre entorn mes immediat, i d´aqueta manera arribar a la societat. La tolerància, el respecte als altres, i la més absoluta llibertat de consciència, formen part del nostre tarannà, la nostra divisa, Llibertat, Igualtat i Fraternitat.

La maçoneria és una institució iniciàtica, progressiva, filantròpica i filosòfica humanista i discreta, que utilitza els símbols i les al·legories com a mitjans per a la transformació personal dels seus membres i per aconseguir treure el millor de cada un de nosaltres, i contribuir a la tasca de fer possibles els principis generals de la Institució.

Gràcies per endavant per la vostra atenció.

ALBERT LECINA I JUAN

SERENÍSSIM GRAN MESTRE DEL G.O.C.  

EDICIÓ DEL LLIBRE "LES EINES MAÇÒNIQUES" EN LLENGUA CATALANA

El Gran Orient segueix amb el seu compromís de formar la seva membresia i alhora a aquelles persones properes interessades en la simbologia maçònica.

L'autor és el M:.E:. Germà Ivan Herrera Michel, advocat i escriptor colombià, el qual té un gran recorregut maçònic internacional i és l'actual president de l'associació mundial de la maçoneria liberal o dogmàtica: CLIPSAS. 
 
El llibre, molt didàctic, va ser escrit en llengua castellana "Las herranientas masónicas" i el seu autor ha autoritzat al GOC a traduir-lo i publicar-lo. 
 
La traducció es deu a la mà del M:. E:. Germà Pius Pujades "excel·lent periodista i escriptor que ha esmerçat tot el seu enginy per transmetre en la nostra llengua aquest compendi de coneixement simbòlic maçònic", tal com escriu al pròleg d'aquesta edició el també M:.E:. Germà Ernest Ruiz, passat Gran Mestre de la nostra Federació.
 
El Gran Mestre de GOC Albert Lecina i tot el seu Consell de Govern reitera el seu agraïment a l'autor i a tots els actors que han fet possible aquesta edició i es reafirma en la voluntat de seguir editant obres que contribueixen a avançar en la formació maçònica dels seus membres.

INTERESSANT CONFERÈNCIA SOBRE ELS 300 ANYS DE LES CONSTITUCIONS DELS FRANCMAÇONS

 De la mà del germà Jordi Martí, Gran Orador del GOC, vam conèixer al detall les Constitucions dels Francmaçons que avui fan 300 anys. No us perdeu les conferències en format de tingudes blanques del @granorient de Catalunya.

https://i.postimg.cc/YS02VDY0/IMG-20230116-WA0008-2.jpg https://i.postimg.cc/3xKxjxwg/IMG-20230116-204853-2.jpg " alt="" />