BENVINGUDA

Sereníssim Gran Mestre Albert Lecina i Juan

Benvolguts amigues, amics, germanes, germans, em plau donar-vos la benvinguda a la pàgina web del Gran Orient de Catalunya, única obediència estrictament catalana. Aquí hi trobareu tota la informació que es genera sobre les activitats del GOC, de les seves lògies, així com les generals de l’obediència obertes a tothom.  El GOC, va reprendre la seva activitat el 1989, i es proclama hereu de totes les germanes i germans maçones i maçons que al llarg del segles XIX i XX, van crear la bastida de la Maçoneria Catalana.

Els maçons som persones lliures, que cerquem la veritat, que treballem per al nostre perfeccionament intel·lectual i moral, per a poder influir en el nostre entorn mes immediat, i d´aqueta manera arribar a la societat. La tolerància, el respecte als altres, i la més absoluta llibertat de consciència, formen part del nostre tarannà, la nostra divisa, Llibertat, Igualtat i Fraternitat.

La maçoneria és una institució iniciàtica, progressiva, filantròpica i filosòfica humanista i discreta, que utilitza els símbols i les al·legories com a mitjans per a la transformació personal dels seus membres i per aconseguir treure el millor de cada un de nosaltres, i contribuir a la tasca de fer possibles els principis generals de la Institució.

Gràcies per endavant per la vostra atenció.

ALBERT LECINA I JUAN

SERENÍSSIM GRAN MESTRE DEL G.O.C.  

PRESENTACIÓ DE LA NOVA LÍNIA EDITORIAL DEL G.·.O.·.C.·.

PRESENTACIÓ DE LA NOVA LÍNIA EDITORIAL DEL G.·.O.·.C.·.

El proper dijous 30 de març a les 18:30 h es presentarà a la Biblioteca Arús la nova línia editorial de la nostra federació.

El nou repte del Gran Orient de Catalunya és la de crear un corpus de maçoneria amb caràcter formatiu i didàctic en català. Els títols que es presenten són "Recull de termes maçònics per al primer grau del REAA" i "Les eines maçòniques".

Cal inscriure's al web de la BIBLIOTECA ARÚS

 

 

 

MAÇONERIA i GEOMETRIA SAGRADA

Conferència sobre MAÇONERIA i GEOMETRIA SAGRADA a càrrec del passat Gran Mestre del GOC, Ernest Ruiz.

El 20 de març a les 19:30h. a la seu de Barcelona.
 

 

MISSATGE DEL PRESIDENT DE C.L.I.P.S.A.S. EN EL DIA INTERNACIONAL DE LA DONA

CLIPSAS EN EL DIA INTERNACIONAL DE LA DONA

Or:. de Barranquilla, República de Colòmbia, 

8 de març 2023.

En el marc de la celebració del Dia Internacional de la Dona volem honrar a totes aquestes persones que al llarg de la història i en l'actualitat han buscat que la igualtat entre tots els éssers humans sigui un distintiu de la humanitat.

Com a Maçons som conscients que la millor manera de respectar la dignitat de les dones és treballar per la seva plena incorporació a la societat en igualtat de condicions i oportunitats amb l'home.

Aquest dia és una oportunitat privilegiada per a la reflexió i el compromís nostre sobre els desafiaments i discriminacions que continuen suportant les dones en les seves vides diàries. Milers de milions de dones encara sofreixen discriminació, marginament i opressió, en l'àmbit de la violència familiar i de gènere, de l'accés a la justícia i l'educació, les condicions laborals, el dret a disposar del seu cos, l'atenció mèdica, etc.

No obstant això, també existeixen milions de dones i homes que estan liderant moviments socials i polítics, i enviant missatges en les xarxes socials, per a defensar i promoure el dret de les dones a la igualtat, que és una de les més grans aspiracions de la Maçoneria.

En aquest Dia Internacional de la Dona, com a Maçons ratifiquem el nostre complet i incondicional suport a les dones en el treball perquè tinguin una vida plena, i per a aconseguir una humanitat on tots els éssers humans siguin valorats per igual sense distincions de cap classe.

Salutació amb les majors consideracions fraternals a totes les Maçones del món.

 

Iván HERRERA MICHEL