Benvinguda

 Ernest Ruiz, Sereníssim Gran Mestre

Benvolguts senyors i senyores, amics i amigues.

Em plau oferir-vos la benvinguda en nom del Gran Orient de Catalunya al nostre lloc web, eina molt eficaç per donar-vos la informació clara i concisa del que som i del que pensem, reflectint de forma senzilla i entenedora les característiques de la Francmaçoneria en general i en particular de la nostra Obediència.

La nostra Obediència, el Gran Orient de Catalunya, va ser fundada l'any 1989, en un país de llarga tradició maçònica des del segle XIX fins als nostres dies, i és la primera potència maçònica sobirana de caire lliberal, mixta i adogmàtica de la nació catalana. 

Nosaltres, els francmaçons, ens reconeixem com homes i dones lliures i de bons costums, de bona voluntat, que treballem plegats cercant el perfeccionament individual i el de tota la Humanitat emprant el simbolisme. 

Espero que la informació que us oferim us sigui d'utilitat i us convido a posar-vos en contacte amb nosaltres per qualsevol pregunta quan ho desitgeu. 

Una abraçada fraternal,

Ernest Ruiz

GRAN MESTRE
 
 
Notícies

 

Tinguda Blanca a Barcelona: "Les eleccions presidencials a França 2017"

El dilluns 21 d’abril a les 19:30 hores, al Taller de Barcelona (Mallorca, 125, baixos), celebrarem una Tinguda Blanca, en què serà presentada una conferència a càrrec del senyor Joaquim Colomines, llicenciat en Dret per la UB, en Ciències Polítiques per la UAB i Doctorat a l’Institut d’Estudis Polítics de Paris, amb el títol:

Les eleccions presidencials a França 2017

Claus per entendre la vida política francesa El senyor Joaquim Colomines és professor a les universitats UAB, UA, Ramon Llull i ESADE, escriptor i col·laborador del diari AvuiI.

Entrada lliure

Comunicat de condemna als atemptats d'Estocolm i d'Egipte del Gran Orient de Catalunya

El Gran Orient de Catalunya, Obediència de la Francmaçoneria Universal, mixta, liberal, adogmàtica i d’àmbit català, vol fer públiques les consideracions següents:

1. Condemnem rotundament el vandàlic i cruel atemptat que es va produir el passat dia 7 d’abril d’enguany a la ciutat d’Estocolm, en el qual, quatre persones van perdre la vida i altres quinze van resultar ferides de diversa consideració.

2. La missió de la Francmaçoneria universal és la de defensar els drets humans arreu del món, per damunt de tota altra raó. Especialment el dret a la vida, a la llibertat i a la seguretat personal.

3. Tota la nostra obediència se suma al dol envers els familiars i amics de les víctimes, i els nostres cors s’afegeixen a l’aflicció de tots els nostres germans de Suècia, especialment, als germans de la Respectable Llotja Ma’at, columna número 11 del Gran Orient de Catalunya, amb els qui compartim les nostres esperances en una humanitat millor.

4. Condemnem, així mateix, els brutals atemptats suïcides que es van produir el passat 9 d’abril contra ciutadans egipcis de religió copta a les ciutats de Tanta i Alexandria. Els nostres pensaments i la nostra estimació més profunda són amb els familiars i amics de la quarantena de morts i el centenar de ferits que celebraven pacíficament la festa del Diumenge de Rams i que, per culpa de l’odi irracional i sense sentit, se’ls ha privat també del dret fonamental a la vida i a la lliure expressió de la seva fe.

5. Una vegada més, davant el fanatisme, la barbàrie i l’extremisme de qualsevol mena, el Gran Orient de Catalunya ens declarem sempre compromesos amb la pau, la llibertat i la tolerància, fonaments essencials de qualsevol societat civilitzada. El nostre esforç, malgrat tot, continuarà en el treball incansable per a aconseguir-ho.

Ernest Ruiz i González
Sereníssim Gran Mestre del Gran Orient de Catalunya
Barcelona, 11 d’abril del 2017

Tinguda Blanca a Barcelona: "Lliurepensament versus ateisme"

El dilluns 20 de març a  les 19.30 hores, al Taller de Barcelona (Mallorca, 125, baixos), celebrarem una Tinguda Blanca, en què serà presentada una conferència a càrrec del senyor Albert Riba Cañardo, president d´Ateus de Catalunya i president de la Unión de Ateos y Librepensadores d'Espanya, així com membre del Directori de l'Associació Internacional del Lliurepensament, amb el títol:

Liurepensament versus ateisme:
Es el mateix? O potser son incompatibles?

El senyor Albert Riba, és funcionari emèrit de la Seguretat Social, agitador cultural barceloní i ponent en infinitat de tertúlies i conferències a Catalunya i a l´Estat espanyol.

En el Manifest per l'Ateisme, l'entitat cultural Ateus de Catalunya, en el paràgraf primer diu: "Nosaltres, ciutadans ateus de Catalunya, lliure i voluntàriament, manifestem que no creiem en cap déu, que no creiem en l'existència d´una realitat transcendent més enllà d´aquest món que ens ha tocat viure i que considerem l´home com un ésser finit amb un principi i un final on tot s´acaba".

Però, ateisme i lliurepensament és el mateix? O potser són incompatibles? La relació entre els lliurepensadors i els ateus sempre ha tingut unes dificultats generades per malfiances, malentesos i d'altres mals, procedents de la manca de coneixement mutu i la desconfiança per la utilització, dins i fora dels nostres àmbits, de llenguatges diferents i paraules malversades. Podem parlar-ne per tal d'acostar-nos i buscar accions conjuntes?

Entrada lliure