BENVINGUDA

Sereníssim Gran Mestre Albert Lecina i Juan

Benvolguts amigues, amics, germanes, germans, em plau donar-vos la benvinguda a la pàgina web del Gran Orient de Catalunya, única obediència estrictament catalana. Aquí hi trobareu tota la informació que es genera sobre les activitats del GOC, de les seves lògies, així com les generals de l’obediència obertes a tothom.  El GOC, va reprendre la seva activitat el 1989, i es proclama hereu de totes les germanes i germans maçones i maçons que al llarg del segles XIX i XX, van crear la bastida de la Maçoneria Catalana.

Els maçons som persones lliures, que cerquem la veritat, que treballem per al nostre perfeccionament intel·lectual i moral, per a poder influir en el nostre entorn mes immediat, i d´aqueta manera arribar a la societat. La tolerància, el respecte als altres, i la més absoluta llibertat de consciència, formen part del nostre tarannà, la nostra divisa, Llibertat, Igualtat i Fraternitat.

La maçoneria és una institució iniciàtica, progressiva, filantròpica i filosòfica humanista i discreta, que utilitza els símbols i les al·legories com a mitjans per a la transformació personal dels seus membres i per aconseguir treure el millor de cada un de nosaltres, i contribuir a la tasca de fer possibles els principis generals de la Institució.

Gràcies per endavant per la vostra atenció.

ALBERT LECINA I JUAN

SERENÍSSIM GRAN MESTRE DEL G.O.C.  

HA PASSAT A L'ORIENT ETERN PIERRE GIUSTINIANI

HA PASSAT A L'ORIENT ETERN PIERRE GIUSTINIANI

GRAN MESTRE DEL GRAN ORIENT DE CÒRSEGA

FELIÇ 2024

FELIÇ 2024

MISSATGE D'ANY NOU 2024 DEL PRESIDENT DE CLIPSAS

ALS PARES I PROFESSORS DEL MÓN

 

Benvolguts Pares i Professors,

 

En iniciar-se un nou any desitgem dirigir-nos a vosaltres com els encarregats d'impulsar l'esperança i el canvi a les properes generacions, perquè som conscients de la influència transcendental que les seves orientacions i educació tenen més enllà de les llars i les aules.

 

D'una banda, la humanitat transita camins contraris a la pau com els de les guerres, els terrorismes, els genocidis i les ocupacions violentes daltres països.  I, de l'altra, el canvi climàtic genera una degradació ambiental acceleradaque requereix grans i continus esforços.  

 

Mentrestant, els alts índexs d'injustícia social demanen de compromisos amb la construcció de comunitats inclusives per assolir el màxim potencial de cada ésser humà.

 

Tots aquests desafiaments, i les grans migracions que s'estan germinant, són forces actives que afecten la vida de milers de milions de persones a tot el planeta i són una amenaça real per a la supervivència de l'espècie.  

 

Dolorosament, els governs del món no estan fent prou per evitar-los.

 

Com a President d'una associació que agrupa més de 90 organitzacions Maçòniques en quatre continents, en creuar el

llindar d'un nou any, convidem els pares i professors del món a sensibilitzar i formar els joves amb audàcia i determinació contra les guerres, a convertir-se en guardians del medi ambient i de les tecnologies netes, a allunyar-se deles posicions divisionistes, a abraçar l'immigrant i el diferent, a impulsar els diàlegs com a solució de conflictes, i a enfortir la normativitat internacional com a eines per a la construcció d'un món sostenible i en harmonia.

 

Davant la insensibilitat i pèrdua de valor dels Drets Humans que s'està apoderant de l'opinió pública i les xarxes socials, cada petita acció de vosaltres és important i significativa per a un canvi positiu en la direcció d'un millor futur.

 

L'any que comença, els animem a fer-se càrrec activament d'aquests reptes, perquè vostès es troben en una conjuntura fonamental per a la recerca de la col·laboració global i la salvació de la vida en benefici de les generacionsfutures.

 

Les seves veus i guies són la millor plataforma que té la humanitat per construir un món més humà, més inclusiu i més pacífic.

 

Amb tota la nostra estima i optimisme,

 

Iván Herrera Michel

President CLIPSAS

 

Orient de Barranquilla, República de Colòmbia, desembre 28 de 2023.

 

 

 

 

 

 

EL GRAN ORIENT DE CATALUNYA US DESITJA PAU I ESPERANÇA

 EL GRAN ORIENT DE CATALUNYA US DESITJA PAU I ESPERANÇA