Benvinguda

 Ernest Ruiz, Sereníssim Gran Mestre

Benvolguts senyors i senyores, amics i amigues.

Em plau oferir-vos la benvinguda en nom del Gran Orient de Catalunya al nostre lloc web, eina molt eficaç per donar-vos la informació clara i concisa del que som i del que pensem, reflectint de forma senzilla i entenedora les característiques de la Francmaçoneria en general i en particular de la nostra Obediència.

La nostra Obediència, el Gran Orient de Catalunya, va ser fundada l'any 1989, en un país de llarga tradició maçònica des del segle XIX fins als nostres dies, i és la primera potència maçònica sobirana de caire lliberal, mixta i adogmàtica de la nació catalana. 

Nosaltres, els francmaçons, ens reconeixem com homes i dones lliures i de bons costums, de bona voluntat, que treballem plegats cercant el perfeccionament individual i el de tota la Humanitat emprant el simbolisme. 

Espero que la informació que us oferim us sigui d'utilitat i us convido a posar-vos en contacte amb nosaltres per qualsevol pregunta quan ho desitgeu. 

Una abraçada fraternal,

Ernest Ruiz

GRAN MESTRE
 
 
Notícies

 

Tinguda blanca: La Història dels Templers

El dilluns 16 de setembre del 2019, a 2/4 de 8 del vespre (19h30), a la Seu del Gran Orient de Catalunya a Barcelona (C/ Mallorca, 125, baixos), celebrarem una Tinguda Blanca oberta a tothom, en què serà presentada una conferència a càrrec del senyor:

Josep Maria SANS i TRAVÉ

Professor i arxiver, llicenciat en història medieval, exdirector de l'Arxiu Nacional de Catalunya.

Ha exercit com a professor a la Universitat de Barcelona i a la Universitat Internacional de Catalunya, impartint assignatures sobre història medieval (Història Medieval Universal i Espanyola, Història de la Corona d'Aragó, Crítica i Interpretació de textos Medievals, Paleografia ...) i ha participart també en cursos i màsters d'arxivística.

La conferència versarà sobre:

La Història dels Templers

(Aquesta és la segona part d'una conferència que es va duu a terme el passat mes de juny, però que els assistents nous no perdran pas el fil amb la seva assistència a aquesta segona part).

La Durada aproximada de la conferència és: 1 hora.

A continuació hi haurà un torn de paraules.

I tot seguit, amb tots els assistents i el conferenciant, podrem continuar la xerrada prenent un petit refrigeri.

Podeu convidar tots els vostres amics i familiars a aquesta conferència.

11 de Setembre. Bona diada a tothom.

COMUNICAT DEL GRAN ORIENT DE CATALUNYA EN MOTIU DE L’11 DE SETEMBRE DEL 2019

El Gran Orient de Catalunya, Obediència de la Francmaçoneria Universal, de caire mixta, liberal, adogmàtica i d'àmbit català, vol celebrar conjuntament amb tot el poble català la seva Diada Nacional.

Desitgem que, la d’enguany, sigui una festivitat en la qual tothom es pugui expressar amb absoluta Llibertat, amb Tolerància i Respecte cap a totes les posicions públiques existents i, sobretot, que regni la Fraternitat entre tots els catalans que estimen el país i la seva llengua.

Desitgem també que tots els germans maçons de Catalunya, les seves famílies, els seus amics i tothom en general, participi lliurament dels actes que més els plaguin, amb el ben entès que tots units només volem un futur obertament democràtic per a una Catalunya rica i plena. Bona Diada a tothom.

Ernest Ruiz i Gonzalez
Sereníssim Gran Mestre del Gran Orient de Catalunya
Barcelona, 10 de setembre del 2.019